ISO 9001 2015 certified
  Amstelkade 7H 3652 MD Woerdense Verlaat       0031 (0) 654663549

BioFactory

Biopromotions heeft haar eigen fabriek waar er door middel van spuitgieten en vacuümvormen onze op maat gemaakte producten maken! Door nauwe samenwerking met onze partners zijn wij in staat om u optimaal te ondersteunen. Binnen onze productieprocessen maken wij gebruik van biologische materialen.

Wij werken met natuurlijke grondstoffen die renewable of bio-degradable zijn, zoals polymeren op basis van maïs , aardappel en thermoplastisch zetmeel. Een bijzondere materiaaleigenschap van zetmeelplastic is de gasbarrière. Thermoplastisch zetmeel heeft namelijk een relatief lage doorlaatbaarheid voor CO2 en zuurstof en een hoge doorlaatbaarheid voor waterdamp.

Spuitgieten

Spuitgieten is een vormgeeftechniek die wij gebruiken voor de bioplastics,  met een laag smeltpunt. Met spuitgieten wordt de bioplastic dat aangevoerd wordt als granulaat ( korrel vorm ) gesmolten tot een viskeuze massa en vervolgens wordt deze onder hoge druk ingespoten in een mal  waarvan de holte (of caviteit) de vorm heeft van het gewenste product. Door afkoeling stolt de bioplastic en zo krijgen wij het gewenste product. Spuitgieten is één van de meest gebruikte vormgevingstechnieken.

Biologisch afbreekbaar 

Biologisch afbreekbaar wil zeggen dat een product op natuurlijke wijze afgebroken kan worden door schimmels en bacteriën. Het zegt niks over de snelheid waarmee dit gebeurt. Deze producten mogen dan ook niet zo maar in de biobak. Als voorbeeld kunnen we kurk, katoen, haren en stukken hout nemen want deze zijn allemaal biologisch afbreekbaar, maar de afbraak duurt te lang. Te lang om composteerbaar genoemd te mogen worden.

Bio-based wil zeggen dat het product gemaakt is van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen, zoals mais of aardappelen. Bio-based producten zijn niet altijd biologisch afbreekbaar of composteerbaar, zoals bijvoorbeeld een poly-ethyleen (PE) verpakking gemaakt van suikerriet. Een composteerbare (biobased) verpakking is te herkennen aan het Kiemplantlogo of OK Compost Keurmerk.

Sinds kort gaan wij nog een stap verder

Biopromotions heeft door haar grote netwerk een samenwerking met Biochemicals. Zo werken wij o.a. met De Universiteit van Wageningen (WUR) waardoor wij veel verder kunnen ontwikkelen op alle fronten. Door middel  van het laboratorium zijn wij in staat om totaal nieuwe concepten te maken hierbij moet u denken aan vergroening van chemische technologieën. We maken daarbij voornamelijk gebruik van biochemische processen. Één van onze uitdagingen waar wij nu aan werken is voor de automotive wereld!
De biofactory is een belangrijk element van Biopromotions omdat wij hier alles in werking kunnen zetten en u kunnen voorzien van uw eigen producten.