ISO 9001 2015 certified
  Amstelkade 7H 3652 MD Woerdense Verlaat       0031 (0) 654663549

Project Golfbal

De eerste 100% biologisch afbreekbare golfbal!

Iedereen herkent het wel als zijn of haar golfbal opeens onvindbaar is en waarschijnlijk in het water, moeras of in een bosje is beland. Het schijnt dat het tussen de 500-1000 jaar duurt voordat een plastic golfbal is opgelast in de natuur. Dit is heel vervuilend voor de natuur en omgeving, want er komen daardoor zware metalen in de natuur terecht.

 “Voor mijn toenmalige compagnons en mij voelde het niet goed om plastic golfballen in de natuur achter te laten”, stelt Robert de Waal. Maar tijdens het spelen gaan er nou eenmaal ballen verloren. Na een afzwaaier in de sloot ontstond het idee voor de ontwikkeling van een biologisch afbreekbare golfbal.

Na een viertal jaar aan ontwikkelen is Robert in 2013 erin geslaagd om een biologisch afbreekbare golfbal te creëren die niet minder in kwaliteit is als een normale golfbal. ‘’Onze bal voldoet aan alle kwaliteitseisen en speelt volgens de kenner als een reguliere golfbal’’ aldus Robert de Waal.

‘’Het is een goed alternatief voor 80 procent van de golfers, zeg maar de gewone spelers met een handicap vanaf 20. Alleen de echt goede spelers en pro’s zullen de duurdere kunststof ballen prefereren, omdat onze bal bij lange afstanden wat meters tekortkomt.’’

Deze 100% biologisch afbreekbare golfbal is gemaakt van aardappelzetmeel uit de patatfabriek en zal binnen twee tot acht jaar worden afgebroken en opgenomen door de natuur. De afbreekbaarheid van de grondstoffen van de golfbal zijn uitvoerig onderzocht door de universiteit van Wageningen en heeft een ondertekende verklaring afgegeven waarin wordt vermeld dat deze grondstoffen volledig afbreekbaar zijn volgens de EN norm 13432. Met het gebruik van deze golfbal levert de golfer dus daadwerklelijk een bijdrage aan een beter milieu!

Gezien de enorme investeringen in het ontwikkeltraject en de nog te nemen investeringen is dit project toentertijd op hold gezet.  ‘’Ja dit is ontzettend spijtig, maar wie weet komt er ooit nog een mooi moment voor dit project. Ik ben in ieder geval enorm trots dat ik betrokken ben geweest in dit initiatief en het bewezen heb dat ik het kan.’’ meldt Robert tot slot.