ISO 9001 2015 certified
  Amstelkade 7H 3652 MD Woerdense Verlaat       0031 (0) 654663549

Project BiOBUDDi

Steeds meer toezichthouders kwamen met waarschuwingen voor onveilig speelgoed. En de wens voor milieuvriendelijker en veiliger speelgoed werd steeds groter is gebleken uit onderzoek. Hiermee heeft het toen een samenwerking afgesloten met BanBao en zijn vervolgens begonnen met het produceren van duurzame biobased speelgoedblokjes.

Al snel daarna werd BiOBUDDi opgericht in mei 2017 en heeft het precies een jaar later een mijlpaal bereikt met de verkoop van 10 miljoen verkochte blokken wereldwijd. Het Nederlandse merk heeft hoge verwachtingen voor de nabije toekomst. Het wil met haar materiaal voorloper worden op het gebied van speelgoed voor de allerkleinste. BiOBUDDi streeft naar een betere toekomst en ontwikkelt daarom milieuvriendelijke producten. Van onze biobased materialen tot onze productie in Nederland, we vergroten het bewustzijn over duurzaamheid en leveren onbetwistbare veilige producten. Wij geloven dat de beste manier om milieuverandering aan te moedigen is door goederen die mensen elke dag kopen en gebruiken.

 

De voornaamste concurrent LEGO heeft in 2015 bekend gemaakt 130 miljoen euro te zullen investeren om voor het jaar 2030 hun speelgoedstenen ook te verduurzamen. LEGO produceert jaarlijks 90.000 ton plastic gemaakt van aardolie. Aardolie is spotgoedkoop, vervuilend en raakt een keer op, vooralsnog is BiOBUDDi hun nu dus voor met een nieuwe biobased grondstof.

Kinderen van 1,5 tot 6 jaar oud verkennen de wereld door te spelen. Kinderen hebben onbeperkte verbeeldingskracht en vaak met hun kleurrijke fantasieën en verhalen. Kinderen leren de wereld te ontdekken tijdens het opgroeien en doen dit tijdens het spelen. Deze speelsets met bouwstenen helpen kinderen hun motorische vaardigheden, creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen. De milieuvriendelijke bouwstenen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en maten en zijn daarom een ​​alternatief voor de op olie gebaseerde bouwstenen van onze concurrenten. De bouwstenen van BiOBUDDi zijn mild, veilig voor kinderen en compatibel met bouwstenen van andere merken. De mogelijkheden van bouwstenen zijn eindeloos, net als de verbeelding van een kind! Er zijn al verschillende licenties getekend met onder andere Juf Roos, bekend van YouTube en RTL Telekids, en er zijn bouwspellen van het tv-programma Bumba van Studio 100 gerealiseerd.

Met gepaste trots kunnen we zeggen dat deze producten zijn ontworpen en gemaakt in Nederland. De focus ligt op het produceren van veilig en milieuvriendelijk speelgoed van hoge kwaliteit. Elke dag is een uitdaging om het productieproces te verbeteren. Je ziet het misschien niet, maar lucht is overal om ons heen. Lucht bestaat uit vele soorten gassen, zoals stikstof, zuurstof en koolstofdioxide. De verbranding van kolen, gassen en olie in energiecentrales en de verbranding van brandstoffen zoals benzine in auto’s, schepen en vliegtuigen geven kooldioxide af. De planten en bomen veranderen koolstofdioxide in zuurstof, maar ze kunnen de verhoogde hoeveelheid koolstofdioxide die vandaag vrijkomt niet bijhouden. Kooldioxide maakt deel uit van de atmosfeer, een beschermende laag rond de planeet om de aarde in evenwicht te houden. Licht en warmte van de zon passeert deze laag, maar wanneer er te veel koolstofdioxide in de lucht is, kan de warmte onze atmosfeer niet verlaten, wat resulteert in een stijging van de temperatuur. Door de verhoogde temperatuur smelt ijs van de Noordpool in de zee om het waterniveau te verhogen. De overstromingen veroorzaakt door de hitte veroorzaken verwoestende overstromingen. Een ander effect van de verhoogde temperatuur zijn droogte en bosbranden. We noemen deze toename het broeikaseffect.

Om te voorkomen dat de temperatuur verder stijgt, zochten we samen met BiOBUDDi naar een hulpbron die koolstofdioxide absorbeert. Een bron die recyclebaar en bruikbaar is voor de productie van bouwstenen voor kinderen. We ontdekten deze eigenschappen in suikerrietplanten. Deze planten absorberen koolstofdioxide om te groeien en veranderen het in zuurstof. Suikerrietplanten worden gebruikt door de voedingsindustrie maar ook voor kleding en medicijnen.

 

Veel gebruik, maar het laat ook wat afval achter. En dat is waar BiOBUDDi aan begint. De verspilling van deze suikerrietplanten kan worden gebruikt om bio-ethanol te maken.

Bio-ethyleen is een soort alcohol die wordt gebruikt om bio-based polyethyleen te maken. Dit polyethyleen wordt in Nederland gebruikt om bouwstenen te maken en dat maakt BiOBUDDi milieuvriendelijk, duurzaam, recyclebaar, gemakkelijk te reinigen en natuurlijk uniek.

De formule van de milieuvriendelijke bouwstenen is enorm getest en de resultaten tonen kwaliteit die gelijk is aan de op olie gebaseerde bouwstenen van concurrenten. Om de kwaliteit te waarborgen, controleren we het productieproces van dichtbij, een van de redenen waarom de bouwstenen in Nederland worden geproduceerd. BiOBUDDi’s productieproces zet koolstofdioxide om in zuurstof in plaats van het creëren van meer kooldioxide, zoals de op olie gebaseerde bouwstenen dat doen. Zelfs de handleidingen, verpakking en lijm zijn milieuvriendelijk. Allemaal omdat we willen stoppen met het broeikaseffect.

Bekijk de educatieve bouwstenen en bouw aan een betere toekomst! Klik hier: https://www.biobuddi.com/nl/

Bron: https://www.biobuddi.com/nl/